Meteor

Esőrekordot hozott a hétvége

Esőrekordot hozott a hétvége

2022. december 12., hétfő
Esőrekordot hozott a hétvége

Az ország több pontján havazott, Dobogókőn és a Kékesen 20 centiméter hő esett, máshol, így Szegeden is az eső esett-nem is kevés. A péntek éjszaka átvonult mediterrán ciklont szombaton egy újabb követte. Utóbbi napközben érte az országot, és vasárnap reggeli távozásáig többfelé okozott kiadós mennyiségű csapadékot. Szegeden és környékén 33 milliméter eső esett, a megye "túlsó" végében 55 milliméternyi eső hullott.

Az országos csúcsot Szarvason, Mezőtúron, Pusztapetresen mérték, itt 62,3 milliméter esett, ami rekordot döntött-eddig az 1976-ban, Murakeresztúron mért 51,1 millimétert döntötte meg.

Komoly éjszakai fagyok várhatók a hét elején: hajnalban -9 és -3 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb lehet. A csapadék megszűnik, a szél élénk, olykor erős lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül valószínű. A hét második felében lassú melegedés kezdődik, változékonyabb lesz az időjárás, és ismét előfordulhat eső, ónos eső, havas eső — jó hír a fázósoknak, rossz a havat váróknak:

Szeged környékén lesz a legmagasabb a hőmérséklet. Eső nem várható, sőt a nap is előbújik és valamivel fagypont fölött lesz a hőmérséklet, 2 fok, a hét második felében azonban 10 fok várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.