Meteor

Egészen csütörtökig nyári időre lehet számítani

Egészen csütörtökig nyári időre lehet számítani

2022. május 23., hétfő
Egészen csütörtökig nyári időre lehet számítani

Aztán hidegfrontot hoz egy ciklon, de fázni ettől még nem fogunk.

Többórás napsütésre van kilátás hétfőn, bár a déli óráktól több helyen növekedni fognak a gomolyfelhők. A brit szigetek felett kimélyülő ciklon melegfrontja jelenleg keleti-északkeleti irányba halad, melynek hidegfrontja várhatóan csütörtökre éri el Magyarország térségét.

Hétfőn nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, a déli óráktól a gomolyfelhők is növekedni fognak, de összességében többórás napsütésre van kilátás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint a nap második felében a Dunántúlon vastagszik meg a felhőzet, akkor a délnyugati területeken egy-egy zápor is előfordulhat. A szél először nagyobb területen délire, majd délkeletire fordul, amit élénk lökések kísérnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, míg késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a hőmérséklet.

A keddi előrejelzés szerint aznap is napközben hosszabb időszakokra kisüt a nap, de elszórt záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 21 és 31 fok között alakulhat, délen lesz melegebb.

Szerdára szintén forróságot jósolnak,

az előrejelzés szerint délután 27 és 35 fok közé emelkedik csúcshőmérséklet.

A csütörtökön érkező hidegfront azonban már aznap több helyen érezhető lesz.

A csütörtöki hidegfrontól Páll Márton meteorológus azt mondta: az Európai Felhőzet-előrejelzési Térkép alapján egy ciklon mélyül ki a brit szigetek felett, amelynek melegfrontja kelet-északkelet felé halad, hidegfrontja pedig várhatóan csütörtökre éri el Magyarország térségét.

A meteorológiai szolgálat szerint felhőátvonulások várhatók összességében többórás napsütéssel. Éjjel még elszórtan előfordulhat zápor, zivatar, majd napközben csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik, az északi megyékben néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 12 és 18, a csúcsérték 23 és 28 fok között várható.

Forrás: index.hu
Borítókép: illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.