Meteor

Nagykabátban és esernyővel szavazunk

Nagykabátban és esernyővel szavazunk

2022. április 2., szombat
Nagykabátban és esernyővel szavazunk

Egészen 9 fokig hűl a levegő vasárnap, eső, hó és havas eső is jöhet.

Egész Nyugat-Európát elérte a napokban egy sarkvidéki légtömeg, mely a hétvégére - egész pontosan már ma is - elér bennünket. Emiatt szépen fokozatosan hűl le a levegő.

Olyannyira, hogy hétfő éjszaka -7 és -9 fok is lehet, ami a kerti gyümölcsösök elfagyását eredményezheti.

De előtte, április 3-án, csupán 4 és 9 fokos hőmérséklet mellett fog ránk várni. A nap elején eső, havas eső és havazás is előfordulhat, nagyjából 4-5 milliméter csapadék hullhat le.

Míg a napközbeni csapadékhajlam délutánra már csak az Alföld térségében lesz valószínűbb, addig északnyugaton felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon pedig erős, élénk széllökések lesznek.

A kora téli-késő őszi időjárás azonban nem marad velünk sokáig: a hétfő hajnal ugyan még fagykárokat okozhat a -7 fokos lehűlés miatt, délutánra már 14 fok is lehet és csupán jelentéktelen mennyiségű csapadék eshet. Keddtől pedig ismételten 20 fok körül alakul majd a maximum hőmérséklet, gomolyfelhők boríthatják be néhol az eget, csak a szél marad velünk főként. Csapadék csak nagyon csekély mennyiségben lesz várható.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.