Meteor

Kapaszkodjunk meg: durva szél lesz Szegeden!

Kapaszkodjunk meg: durva szél lesz Szegeden!

2021. november 4., csütörtök
Kapaszkodjunk meg: durva szél lesz Szegeden!

A viharos szél veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megye több járására másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken akár 90 kilométer/óránál is erősebb széllökésekkel kell számolnunk.

Hullámzó frontrendszer terül szét jelenleg az ország felett, emiatt több hullámban várható csapadék az OMSZ tájékoztatása szerint. Az eső, záporeső mellett előbb a Dél-Dunántúlon és a középső megyékben, később már a délkeleti tájakon is előfordulhat zivatar, amelyet esetenként intenzív csapadék kísérhet. Zivatarveszély miatt, illetve a várható sok eső miatt az ország nagy részén van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az ország délkeleti területeinek kétharmadán éjfélig rövid idő alatt akár 20 milliméternél is több eső hullhat le!

Szeged környékén a déli szelet a kora délutáni órákig erős, néhol viharos széllökések kísérhetik, mely később fokozatosan veszít erejéből. Hajnalra a szélcsendes területeken köd képződik majd, ami akár napközben is megmaradhat.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek azt mondta: mindenkitől azt kérik, figyeljék a meteorológiai szolgálat jelzéseit. Elmondása szerint már csütörtök délelőtt kaptak riasztásokat Békés és Csongrád-Csanád megyében fakidőlés miatt. Azt kérik, az érintett területeken ne parkoljunk fa alá, és pakoljunk el minden olyan tárgyat, amit felkaphat a szél.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.