Meteor

Csütörtökig még biztosan marad a 30 fok!

Csütörtökig még biztosan marad a 30 fok!

2021. szeptember 12., vasárnap
Csütörtökig még biztosan marad a 30 fok!

Nem kellett sokáig dideregnünk augusztus után, a héten ugyanis visszatért a nyár - a hőmérséklet nap közben elérte sokszor a harminc fokot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzései szerint egyelőre nem is kell lehűléssel számolnunk.

A vasárnap többnyire derülten telt, estére is száraz idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen; gyenge vagy mérsékelt lesz a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb, vízpartokon, magasan fekvő helyeken melegebb is lehet.

Minimum hőmérsékletek hétfő hajnalban - ábra: OMSZ

Marad a kissé felhős jóidő

Sok napsütés várható holnap, de a vasárnapihoz képest több fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyfelhők, és arra néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, de máshol sincs teljesen kizárva csapadék. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, azonban az Észak-Dunántúlon időnként megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

A jövő heti előrejelzés - ábra: OMSZ

A jövő heti előrejelzésből világosan látszik, hogy csütörtökig még biztosan nem kell elővennünk a nagykabátot - bár azután sem, hiszen az akkori lehűlés mindössze 5 fok körüli lesz.

via OMSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.