Meteor

A hétvégén az esőé lehet a főszerep

A hétvégén az esőé lehet a főszerep

2021. július 15., csütörtök
A hétvégén az esőé lehet a főszerep

A mai napon már érezhetően mérséklődött a meleg, és ez a hétvégét is jellemezni fogja. Ahogy a záporok és a zivatarok is - derül ki az Időkép prognózisából.

Péntek napközben főként az ország délkeleti, keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, északnyugaton még csendesebb időre készülhetünk. Fülledt meleg időre, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk.

Este dél felől már nagyobb számban érkeznek zivatarok, melyek rendszerbe szerveződhetnek, köztük pedigszupercellákis előfordulhatnak. A fő kísérőjelenség az intenzív villámtevékenység és a felhőszakadás lesz,helyenként rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is lehullhat. Emellett jégeső, viharos erejű kifutószél is kísérheti a zivatarokat.

Szombaton és vasárnapis bőven fog rendelkezésre állni nedvesség és energia, így ismét sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, legkisebb számban keleten, északkeleten. Nyugaton megerősödik az északi szél, máshol inkább csak a zivatarokat kísérhetik erős, viharos lökések. Szombaton 24 és 34, vasárnap 27 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, mind a két napon a Dunántúlon lesz hűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Hétfőnegy hidegfront hatására már többfelé feltámad az északi szél, nyugaton és északkeleten viharos lökések is lehetnek. Záporokra, zivatarokra még többfelé kell számítani, majdkeddrea front mögött szárazabb, hűvösebb levegő érkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.