Meteor

Így villámlott Szegeden a hétvégén - VIDEÓ

Így villámlott Szegeden a hétvégén - VIDEÓ

2019. június 24., hétfő
Így villámlott Szegeden a hétvégén - VIDEÓ

Viharos hétvégén vagyunk túl, rengeteg esővel, széllel, hatalmas villámlásokkal és dörgésekkel.

Látványos videó került fel a youtube videómegosztóra, amin egy hatalmas villámlást és a vele járó égzengést rögzítettek a Csongrádi sugárút végén. A valós idejű felvételt utána be is lassították, így szépen kivehető, hogyan "hasadt meg" az ég Szeged fölött. https://youtube.com/watch?v=aLFsEY5MXPo Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint országszerte több mint kétszáz riasztást kaptak a hétvégén a viharok miatt, Csongrád megyét a nagyon nagy eső és szél elkerülte, a megyei katasztrófavédelemhez összesen 12 bejelentés érkezett letört faágak és esővíz okozta kárelhárítás miatt.

Mint azt megírtuk, a Szegedi Szabadtéri játékokat sem kímélte az eső.

Az Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása pénteken, a bemutatón zavartalanul végigment, de szombaton az első felvonás után, a szünetben eleredő eső miatt nem tudták már végig játszani a Hullámzó világ című darabot. A táncosok, a közönség vastapsa mellett az utolsó pillanatig kitartottak. https://www.youtube.com/watch?v=rQ2euxy5IJY A múzeumok éjszakája programjai igen népszerűek voltak szegediek körében idén is, szerencsére itt az eső csak a végébe "szólt bele". Az sajnos kevéssé meglepő már, hogy ugyan a nagyon nagy vihar elkerülte Szegedet, de

a város ismét kisebb uszodává vált

. Az elhibázott kivitelezések miatt a felújított utak és parkok vízelvezető képessége már kisebb, de intenzív eső esetén is megoldhatatlan problémát okoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a ma még nem árt ha esernyővel a kezünkben indulunk útnak, egészen estig várható eső, majd egy hétre ismét elköszönhetünk a csapadékos időtől és jön a kánikula. https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=zRfIi5_GQZQ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.