Kultúra

Woody Allen interjúrészlettel indult a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Woody Allen interjúrészlettel indult a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

2023. október 24., kedd
Woody Allen interjúrészlettel indult a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Egy Woody Allennel készült interjú részletével kezdődött a 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál kedden a Belvárosi Moziban. Az Oscar-díjas filmrendező Zsigmond Vilmossal közös munkáiról mesélt, majd üzenetet is küldött a pályakezdő, fiatal, magyar operatőröknek- írta meg a Délmagyar.

Az Oscar-díjas, szegedi születésű operatőr Dobó utcai szülőházának koszorúzásával kezdődött a 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, ahol a Magyar Hollywood Tanács képviseletében Bokor Balázs elnök is megemlékezett a fesztivál névadójáról.

Minden korszaknak nagy szüksége van a hatalmas akaraterővel, kitartással rendelkező emberekre, akik képesek és készek a véleményükért kiállni, képviselni azt minden körülmények között. Ilyen ember volt Zsigmond Vilmos. Életét a szakmai alázat jellemezte, az elkötelezettség, a szerelme, a hobbija és a szakmája, a filmművészet iránt. Bárhova ment, tiszteletet vívott ki, és már életében filmikon volt Hollywoodban

-jelentette ki.

A fesztivál megnyitó ünnepségének már a Belvárosi Mozi adott, ahol mások mellett Shawn Kobb amerikai kultúrattasé köszöntötte a versenyzőket, a zsűri tagjait és a filmrajongó közönséget.

A teljes cikket ITT olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.