Kultúra

New Yorkban mutatják be a Semmelweis életét feldolgozó alkotást

New Yorkban mutatják be a Semmelweis életét feldolgozó alkotást

2023. október 20., péntek
New Yorkban mutatják be a Semmelweis életét feldolgozó alkotást

Premier előtt mutatják be az anyák megmentőjéről, Semmelweis Ignácról szóló romantikus történelmi drámát  az 1956-os forradalom emléknapján, október 23-án New Yorkban, a Museum of the Moving Image-ban.

A Semmelweis New York-i exkluzív filmbemutatójának otthont adó Museum of Moving Image a 20. század egyik legjelentősebb filmstúdiójából, a Kaufman Studios-ból vált ki. Olyan korszakalkotó produkciók születtek itt, mint a Szezám utca, a Hair és a Nagymenők, de itt dolgozott többek között Frank Sinatra és Diana Ross is.

Koltai Lajos filmje a New York-i Liszt Intézet szervezésében lesz látható, az alkotást a New York-i bemutató után a nyugati parton, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is vetítik október 27-én. Magyarországon november 30-án kerül országszerte a mozikba az InterCom forgalmazásában.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával és a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készült romantikus történelmi dráma Semmelweis Ignác magyar szülésorvos életét és munkásságát dolgozza fel. Az orvos a hagyományos teóriákkal szembeszállva törekedett arra, hogy legyőzze a 19. század egyik legpusztítóbb kórját, a gyermekágyi lázat. A Semmelweis New Yorki-i díszbemutatóján részt vesz Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, az NFI igazgatóságának elnöke, Koltai Lajos rendező, Lajos Tamás, a film producere és Vecsei H. Miklós, a Semmelweis címszereplője. A vetítést beszélgetés követi a film készítőivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.