Kultúra

Kína lesz a középpontban a Múzeumok Őszi Éjszakáján Szegeden

Kína lesz a középpontban a Múzeumok Őszi Éjszakáján Szegeden

2023. október 18., szerda
Kína lesz a középpontban a Múzeumok Őszi Éjszakáján Szegeden

Hegedűs Anita közölte, az este folyamán több alkalommal is tartanak tárlatvezetéseket a közgyűjtemény kiállításain. A látogatók így közelebbről is megismerhetik például azt a halotti páncélt, melybe az ókori kínai uralkodókat temették.

Az érdeklődőket Szombaton körbevezetik a múzeum természettudományi, néprajzi és régészeti látványraktárában. A Vármúzeumban zajló tárlatvezetéseken pedig Szeged múltjával ismerkedhetnek meg a látogatók A Fekete házban a magyar és külföldi hírességek képzőművészek által újragondolt tárgyaiból rendezett Hetedhét Hungarikon kiállításon Kárpáti Tamás, a kollekció tulajdonosa kalauzolja körbe az érdeklődőket.

Az izgalmas tárlatvezetések mellett különböző bemutatókkal, és előadásokkal is várják az érdeklődőket. A kínai hangszer- és viseletbemutató mellett kiderül az is, hogy milyen módszerrel festették színesre az agyagkatonákat, illetve milyen jellegzetességei vannak a kínai gasztronómiának. A Móra Ferenc Múzeum kupolacsarnokában kínai tematikájú kézműves foglalkozást tartanak, a Fekete házban kínai festészeti workshopon vehetnek részt a látogatók. A Vármúzeum előtt pedig egy óriás társasjátékot állítanak fel, melyen azok szerepelhetnek a legjobban, akik ismerik Szeged történetét.

A szegedi Kultúrpalotában május 26-tól látható az első kínai császár,Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonákat bemutató kiállítás, majd a Múzeumok éjszakáján több kínai közgyűjtemény összefogásával a Han-dinasztia koráról nyílt tárlat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.