Kultúra

Ismét kiadott egy posztumusz Tandori kötetet a Tiszatáj

Ismét kiadott egy posztumusz Tandori kötetet a Tiszatáj

2023. október 12., csütörtök
Ismét kiadott egy posztumusz Tandori kötetet a Tiszatáj

Újabb kötettel bővül a közelmúlt magyar irodalmának egyik, hanem a legfontosabb életműve. Tandori Dezső 2019-ben hunyt el és halála óta már a második posztumusz kötet adja ki egykori szerzőjétől a szegedi irodalmi folyóirat, a Tiszatáj.

A „…most már csak néz beszédem” címet viselő Tiszatáj Könyvek-sorozatban megjelent könyv betekintést enged a pályája lezárására készülő alkotó világába, és életébe.

Amíg az előző kötet, ami a Felplusztulás, leplusztulás címet kapta, és a költő utolsó hónapjainak felfokozott, alkotással telt időszakát mutatta be, addig a frissen közreadott, könyv,amit szintén Tóth Ákos szerkesztette a művész 2015-ben lezárt, vallomásos értékű rajzciklusába avatja be az olvasót. A több, mint 200 rajzot magába foglaló kötet Tandori irodalmi. és művészeti arcképcsarnokának is nevezhető. Hiszen a művész által a 2000-es évek elején kidolgozott sajátos „fejrajz” technikájával ábrázolja művészetének védőszentjeit. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.