Kultúra

Már ingyen megtekinthető a Youtube-on a Mácsai Pál által narrált Poirot film

Már ingyen megtekinthető a Youtube-on a Mácsai Pál által narrált Poirot film

2023. szeptember 27., szerda
Már ingyen megtekinthető a Youtube-on a Mácsai Pál által narrált Poirot film

Lichter Péter filmkritikus és rendező, valamint a szintén kritikus és forgatókönyvíró Kránicz Bence korábban már dolgoztak közösen. Ők készítették a Kalandos filmtörténete című könyvet, mely egy-egy filmtörténeti személyt és irányzatot vesz górcső alá rövid, olvasmányos fejezeteiben.

A páros ezúttal egy kísérleti Poirot-filmet hozott tető alá. A rendezői székben Lichter foglalt helyet, míg a forgatókönyvet Kránicz írta mely Agatha Christie A titokzatos stylesi eset címet viselő krimijét dolgozza fel. A film avantgárd módon megkomponált képsorait Mácsai Pál narrálja.

A bő egy órás adaptáció több, mint száz némafilm jelenetéből van összeollózva és így tárja fel Poirot rejtélyes nyomozását. Ez nem csak egy egyedi megközelítésből született film, de egy montázstechnikájában is kiemelkedő alkotás, amit a készítők a krimi köntösébe bújtattak. 

A Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatott filmet 2022 nyara óta rendszeresen vetítették a budapesti Bem Moziban, azóta viszont Youtube-ra és Vimeóra egyaránt felkerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.