Kultúra

Hétvégén megtartják a Tápai Búcsút

Hétvégén megtartják a Tápai Búcsút

2023. szeptember 29., péntek
Hétvégén megtartják a Tápai Búcsút

Idén október első hétvégéjén ünnepelnek Tápé lakói. A városrész lakói 1649 óta tartanak búcsút. Az idei rendezvény lenne a 373., ha a világjárvány miatt az esemény 2020-ban nem maradt volna el.

A háromnapos programsorozat pénteken kezdődik és vasárnap délelőttig tart, ahol a szentmisével és a körmenettel zárul. Pénteken délután 3 órakor a sütisütő verseny nyitja meg a rendezvényt, ahol a búcsú legfinomabb süteményét keresik. Ezt követően öt órától nyílik kiállítás a Múlt a jövőben címmel a Gyékényből Szőtt Egyesület tagjainak alkotásaiból a Heller Ödön Művelődési házban. Az érdeklődők a kiállításon többek között különleges gyékényszobrokat is láthatnak majd.

A háromnapos rendezvény keretein belül mintegy kétszáz néptáncos, népzenész és hagyományőrző vonul végig Tápé főutcáján, többek között a Szeged Táncegyüttes Bodzavirág és Szenior csoportja , akiket Patyi Zoltán zenekara kísér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.