Kultúra

Hatvany Viktória festőművész kiállítása Szegeden

Hatvany Viktória festőművész kiállítása Szegeden

2023. szeptember 8., péntek
Hatvany Viktória festőművész kiállítása Szegeden

Hatvany Viktória 2001-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.Számos hazai és külföldi galériában is kiállított, ezek közül a legfontosabbak a Carrousel du Louvre (Párizsban, 2016), de ezt megelőzően többek között Németországban, Svájcban, Japánban (Tokyo, 2009, a japán-magyar külkapcsolatok 140 éves évfordulójából rendezett kulturális programsorozat részeként), az Amerikai Egyesült Államokban, Romániában is megtalálhatóak voltak kiállításai.

2011-ben többedmagával megalapította a Halásztelki Művészek közösségét. 2022-ig a Halásztelki Összművészeti Kulturális Egyesület elnöki pozícióját is betöltötte.

A 2013-ban létrehozott Halásztelek Galéria alapító tagja. 2018-ban elindította Esszencia című kiállítás-turnéját, amely alatt képei eljutottak Magyarország számos városába. Ezzel egy időben New Yorkban, az Armory Artweek kiállításon is megjelent Reneszánsz, Újjászületés című festményének digitális változata.

2018-ban megalapította a Hollóházi Hatvany Művésztelepet. 2019-ben a Hollóházi Porcelángyár egyedi porcelán dísztárgyakból és sorozatgyártott porcelán készletekből álló Hatvany kollekciót adott ki.

2019-ben a Hatvany alkotások (Szász Endre és Jurcsák László alkotásai után) bekerülnek a Hungarikumok Gyűjteménye Archívumba. A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend 2019-ben lovagi címet adományozott neki.

Hatvany Viktória kiállítását Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja nyitja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.