Kultúra

Bruce Willis felesége szomorú részletet osztott meg a színész állapotáról

Bruce Willis felesége szomorú részletet osztott meg a színész állapotáról

2023. szeptember 26., kedd
Bruce Willis felesége szomorú részletet osztott meg a színész állapotáról

Bruce Willis egy legendás színész, akit egykoron olyan akciósztárokkal emlegettek egy lapon, mint Sylvester Stallone Arnold Schwarzenegger vagy Chuck Norris. Willisnek sajnos nem adatott meg az, hogy Sly-hoz és Schwarzeneggerhez hasonlóan aktív maradjon idős korában is, hiszen frontotemporális demenciával (FTD) küzd. A közelmúltban diagnosztizálták ezzel a betegséggel. Az egykori sztár ma visszavonultan él családi körben, és nem igazán tud magáról vagy arról, hogy milyen az állapota.

Az amerikai színész második felesége Emma Heming, interjút adott a Todaynek arról, hogy milyen az állapota Willisnek napjainkban. Az interjú apropója egyébként a frontotemporális demencia hete volt. Tehát a színész felesége erre a súlyos betegségre szeretné felhívni a világ figyelmét.

A demencia nehéz dolog. Nehéz a diagnosztizált személynek és a családnak is, és ez nincs másképp Bruce esetében sem, sem nálam, sem a lányainknál. Amikor azt mondjuk, hogy ez egy családi betegség, akkor nem állunk messze a valóságtól"

- mondta Heming a TODAY műsorában.

A színész felesége szerint "nehéz megmondani", hogy férje tudatában van-e az állapotának, vagy egyáltalán annak, hogy egy betegséggel küzd.

Emellett a Today a demenciahét kapcsán megszólaltatta a frontotemporális degenerációval foglalkozó szövetség, vezérigazgatóját is, aki elmondta, hogy Bruce Willis betegsége abban különbözik az Alzheimer-kórtól, hogy az agy más területeit érinti. Tehát nem a memóriazavar jellemző a erre a betegségre, hanem a beszéd, a viselkedés és a személyiség zavara, valamint általában a cselekvés és az emberi működés válik problémássá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.