Kultúra

Több helyen is felcsendül Szegeden az orgonaszó

Több helyen is felcsendül Szegeden az orgonaszó

2023. augusztus 1., kedd
Több helyen is felcsendül Szegeden az orgonaszó

Országos szinten több mint 60 városban több száz koncerten csendült fel az orgonaszó. Tartalmas, felemelő kikapcsolódást, különleges nyáresti élményeket kínálnak a koncertek.

Bach, J. Strauss és Saint-Saëns dallamai csendülnek fel minden órában Szegeden a Móra Ferenc Park szökőkútjánál augusztus 4-én, 5-én és 6-án 13 és 21 óra között az Orgonák Éjszakája keretében. Augusztus 5-én 17.50-kor Orgonás liturgia kezdődik, Simon Bálint előadásában Bach, Pachelbel és Léon Boëllmann művei hangzanak el a Szent Gellért templomban.

A Borbála Fürdőben, Algyőn is rendeznek Orgonáriát, a hangszert Dóbisz Áron szólaltatja meg Ecsedi Péter énekművész baritonjának kíséretében augusztus 5-én 16 órától. A művészek tovább is utaznak aznap, mert 18 órától már hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdőben adnak koncertet.

A szegei dómban augusztus 3-án este 20 órától a La Tromba Celeste formáció ad koncertet. Dóbisz Áron (orgona), Samodai Bence János (trombita) és Németh Nóra (ének) előadásában többek között Purcell-, Bach-, Marcello-, Vivaldi-, Torelli- és Liszt-zenemű is elhangzik majd.

Etienne Walhain, a Tournai-i Notre Dame katedrális orgonaművésze ad hangversenyt szintén a szegedi dómban augusztus 23-án. Bach, Brahms, Liszt és Widor műveit hallhatja a közönség a koncertprogram keretein belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.