Kultúra

Még több fiatal lehet tagja az MCC tehetséggondozó képzésének

Még több fiatal lehet tagja az MCC tehetséggondozó képzésének

2023. július 12., szerda
Még több fiatal lehet tagja az MCC tehetséggondozó képzésének

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) ingyenes tehetséggondozó képzéseire csaknem 200 fiatal adta be jelentkezését. "Szakmailag kiváló, motiváló és összetrató közösség" várja az érdeklődőket.

Egy, a Kárpát-medence határain átvívelő nemzetközi tudásközpontot hozott létre az MCC, amely több rendkívül magasan rangsorolt oktatási intézménnyel karöltve működik. Egy brüsszeli képzési központ, az ESMT Berlin, Németország legmagasabban rangsorolt üzleti fókuszú iskolája, valamint a bécsi modul Egyetem is ide sorolható.

A tavalyi év során a különböző tanulmányi utakon, valamint a világ legrangosabb egyetemein mintegy 300 MCC-s diák fordult meg. Neves magyar és külföldi oktatók vesznek részt a diákok képzésében. Megközelítőleg egy 300 nemzetközileg jelentős külföldi oktató tartott előadást az MCC keretein belül.

Azokat a fiatalokat várják. akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, szegedi vagy pécsi egyetem valamelyikén kezdik a 2023/2024-es őszi egyetemi tanulmányaikat nappali tagozatos hallgatóként.

Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősségteljesen kamatoztathassák"

- írták.

Kiemelték, hogy az MCC a diákjainak megteremti a lehetőséget a kapcsolatok bővítésére, karrierútjuk bővítésére. Egyre nagyobb az érdeklődés a képzés iránt, csaknem 500 emberrel indították el az idei évet.

A program képzései Kárpát-medence-szerte már 24 helyszínen érhetőek el, jelenleg több mint 7 ezer diák tanul ebben a formában. Céljuk, hogy a következő években 35 képzési helyszínen 10 ezer hallgató vegyen részt az MCC programjaiban"

- részletezték.

Felhívták a figyelmet, hogy

az egyetemi programjukra még mindig pályázhatnak a frissen végző középiskolások.

Az MCC fővárosi központjában induló juniorképzés jelentkezési határideje július 30. Továbbá augusztus 10-ig adható be a jelentkezés a regionális központokba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.