Kultúra

Szombaton indul a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata

Szombaton indul a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata

2023. június 8., csütörtök
Szombaton indul a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata

Mórahalom egyik legfontosabb kulturális attrakciója a nyár folyamán koncertekkel, operettekkel, musicalekkel és lovas színházi előadásokkal várja a nézőket.

Az eseményről hírt adó, a lovardában megtartott sajtótájékoztatón Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta, a város nagy figyelmet fordít a kulturális színtereiben zajló, minőségi szórakozást prezentáló színház-, előadó-, valamint alkotóművészeti és koncerttevékenységekre, a település kulturális küldetéstudata a térségben kimagasló módon jelenik meg. Mint a polgármester fogalmazott, a Homokhátság „fővárosaként” vallják, hogy a nemzeti értékeken alapuló kultúra, előadó-művészet a közösségépítés, a társadalmi felzárkóztatás és az esélyegyenlőség-teremtés eszköze, amely mindenkinek jár. A mórahalmi színház vidéki teátrumként olyan embereknek is lehetőséget kínál a minőségi kulturális kikapcsolódásra, akiknek egyébként nem lenne lehetősége Budapestre vagy akár Szegedre utazni - hangsúlyozta Nógrádi Zoltán.

Duka Félix, a város kulturális igazgatója arról beszélt, hogy a mórahalmi színházban az elmúlt években számos fejlesztés történt, ebben a város vezetői igyekeztek maximálisan figyelembe venni a nézői igényeket. Megtörtént a fedett lovarda véglezárása is, így az időjárás már nem befolyásolja a rendezvényeket.

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója magát gitáron kísérve énekelt a város vezetőinek és a sajtó munkatársainak. Előtte azonban arról beszélt, hogy már nem először fogalmazódott meg benne a gondolat, miszerint minden út Mórahalomra vezet. Elmondta, a városnak különös vonzereje van, egy kultúragyűjtő bermudaháromszög, amely képes arra, hogy összefoglalja és összefogja Magyarországon a független és magánszínházak legmagasabb szintjét. A színész-énekes úgy fogalmazott, kilencedik éve lép be a mórahalmi lovardába, és minden alkalommal elvarázsolja az európai színvonalon felépített, komplett színházterem.

A sajtóeseményen részt vett Greksza Kincső, a Pannon Várszínház marketing menedzsere is. Elmondta, hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy vidéki, magánfenntartású színházként megjelenhetnek a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház repertoárjában. Idén pedig két produkcióval érkeznek, A Pál utcai fiúk zenés játékkal és a Kölcsönlakás című fergeteges vígjátékkal.

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 9. évada június 10-én, szombaton az „Egy Új Élmény” című évadnyitó gálával indul. A nagyszabású, látványelemekkel tarkított produkcióban fellépnek a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégeik élő zenekari kísérettel. Az est folyamán válogatást adnak ismert slágerekből, például Jimmy-dalokból, valamint a nemzetközi musical és magyar operett irodalom legnépszerűbb műveiből.

Ám nem ez lesz az egyetlen új élmény az idei évadban. Kiemelten fontos Mórahalom számára a határ menti kapcsolatok ápolása, így most először ajándékként Nemzetközi Táncgálát rendeznek, amelyre Horvátországból, Szerbiából és Mórahalomról érkeznek táncosok.

Július közepén teljes átszerelés kezdődik, a Futó-Dobó Lovasközpont fedett lovardája közel két hónapra lovas színházzá alakul, ahol az elmúlt években tapasztalt növekvő népszerűségre való tekintettel 12 lovas színházi produkciót mutat be a Nemzeti Lovas Színház társulata.

Az előadásokról további információ ITT találhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.