Kultúra

Ismét a szegedi papucsot ünneplik

Ismét a szegedi papucsot ünneplik

2023. június 4., vasárnap
Ismét a szegedi papucsot ünneplik

Jövő szombaton ötödszörre rendezik meg a szegedi Papucs napját.

Délelőtt a szegedi Dóm látogatóközpontjában a tavasszal nyílt „Ahol Szűz Mária is papucsban jár” című kamaratárlatban tart exkluzív tárlatvezetést dr. Bárkányi Ildikó néprajzkutató. 14 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában 140 néptáncos gyermek ünnepi műsorral készül, fellépnek az Ásotthalmi Bogárzó Néptánccsoport, az Árendás Táncegyüttes és Kankalin Néptáncegyüttes Hódmezővásárhelyről, a Cicere Táncegyüttes Csólyospálosról, a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a helybeli Hatetudnád Tánctanoda és a Szeged Táncegyüttes.

A rendezvényen mutatják be „A Bárkányiék – apáról fiúra” című dokumentumfilmet, amely a papucskészítő Bárkányi család három generációjának történetét mutatja meg. Idén is lesz papucsvásár, érkeznek magyarországi és vajdasági papucsos mesterek, akiktől a helyszínen vásárolni lehet és rendelést is vesznek fel egyedi igényekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.