Kultúra

Honfoglaláskori fegyverekkel ismerkedhetünk a Vadasparkban

Honfoglaláskori fegyverekkel ismerkedhetünk a Vadasparkban

2023. június 23., péntek
Honfoglaláskori fegyverekkel ismerkedhetünk a Vadasparkban

Közös programra invitál június 24-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Szegedi Vadaspark. Utóbbi a helyszínt, előbbi pedig a fegyvereket adja, ugyanis az érdeklődők honfoglaláskori fegyverekkel és viseletekkel ismerkedhetnek meg. Játszhatunk továbbá a nomád posta fantázianevű rovásírásos játékkal, ahol egy kis dobozból kapnak üzenetet, azt megfejthetik és írhatnak is másikat az érdeklődők, de egy kvízjátékban is próbára tehetjük a tudásunkat. A legkisebbek nem csak színezhetnek, hanem megtanulhatják a körmönfonást is, amivel kis karkötőket készíthetnek.

A Szegedi Vadaspark és az Emlékpark együttműködésének közös a célja a természetvédelem és ismeretterjesztés területén, illetve a két intézmény egymás mindennapi munkájában is segít. Ennek során hirdetnek közös programoakt is, mint amilyen ez is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.