Kultúra

Indul a MASZK Egyesület tavaszi programja

Indul a MASZK Egyesület tavaszi programja

2023. május 10., szerda
Indul a MASZK Egyesület tavaszi programja

Színházi előadásokkal, koncertekkel és a 180 éves szegedi Régi Zsinagógát bemutató bejárással kezdődik a szegedi MASZK Egyesület tavaszi programja.

Pénteken három együttes, a pozvakowski, a black particles és a Lucy Dreamin' koncertezik a Régi Zsinagógában. Kedden pedig a KV Társulat és a Láthatáron Csoport Kiállok magamért című előadásával vendégszerepel Szegeden.

Száznyolcvan éve, 1843. május 19-én avatták föl a Régi Zsinagógát. Az évforduló alkalmából az 1992 óta befogadószínházként működő épület múltját és jelenét ismerhetik meg az érdeklődők. Május 21-én, vasárnap - Szeged napján - egy szegedi történetet, Grecsó Krisztián Vera című nagysikerű regényének színpadi adaptációját mutatják be az IH Rendezvényközpontban, május 25-én pedig A Láthatáron Csoport Kenyértörés című előadását.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.