Kultúra

Meghirdették az Újszegedi Szabadtéri Játékok színházi műsorait

Meghirdették az Újszegedi Szabadtéri Játékok színházi műsorait

2023. április 18., kedd
Meghirdették az Újszegedi Szabadtéri Játékok színházi műsorait

Azt már tudni lehet, hogy idén is számos koncertet tartanak az újszegedi szabadtéri színpadon, a színházi előadások azonban mindezidáig ismeretlenek voltak.

A szervezők sajtóközleménye szerint összesen öt színházi előadást hívott meg a Fesztivál az Újszegedi Szabadtéri Színpadra - ebből egyet a szegedi színház társulata fog előadni. A palettán mind a frissebb hangvételű produkciók, mind a hagyományosabb műfajok kedvelői megtalálhatják a kedvükre való előadást - írják.

Először július 7-én és 8-án a Játékszín előadása, a Menopauza kap helyet az Erzsébet Ligetben. A darab rendezője Bereczki Zoltán, a főbb szerepekben Hernádi Juditot, Falusi Mariannt. Tóth Enikőt és Szőlőskei Tímeát láthatjuk majd. Ezt követi majd a Szegedi Nemzeti Színház idei évadának sikerdarabja, az Egy csók és más semmi Juronics Tamás rendezésében.

Gemza Péter rendezésében a debreceni Csokonai Színház Mozart klasszikus operáját, a Varázsfuvolát adja elő augusztus elején, míg augusztus 12-én a Nemzeti Táncszínház és a Duna Művészegyüttes Héttorony című produkciója Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész szellemi örökségének állít emléket.

A nyári előadás-sorozatot Neil Simon népszerű darabja, a Pletykafészek zárja a Veres1Színház vendégelőadásában.

Fotó: Tari Róbert

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.