Kultúra

400-an neveztek a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

400-an neveztek a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

2023. április 19., szerda
400-an neveztek a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

50 országból 400-an neveztek a 7. Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra, melyet október 24. és 28. között rendeznek meg a Belvárosi Moziban.

Ausztráliától Argentínáig és Finnországtól Dél-Afrikáig összesen közel 400 beadvány közül válogathat majd a nívós előzsűri, melynek tagjai idén is a hazai filmszakma jeles képviselőiből kerültek ki: a nagyjátékfilmeket Buk Miklós operatőr, a Magyar Filmoperatőrök Egyesületének (HCA) vezetőségi tagja és Török Ferenc, Balázs Béla-díjas rendező, a kisjáték- és kísérleti filmeket dr. Muhi András Balázs Béla-díjas producer, az Inforg Stúdió alapítója és Csepeli Eszter operatőr, míg a dokumentumfilmeket Bakony Alexa rendező és Domonkos Balázs FIPRESCI-díjas operatőr válogatják - derül ki a szervezők közleményéből.

Kiemelik, hogy ezúttal is rengeteg, más nemzetközi filmfesztiválokon versenyző – legyen az Berlin, Velence, Rotterdam vagy Hamburg – alkotást találunk a nevezések között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.