Kultúra

Miklósa Erika és Rost Andrea is az Operaház élére pályázhat

Miklósa Erika és Rost Andrea is az Operaház élére pályázhat

2023. március 28., kedd
Miklósa Erika és Rost Andrea is az Operaház élére pályázhat

Két világhírű és szegedi kötődésekkel rendelkező művész is pályázik Ókovács Szilveszter helyére, a Magyar Állami Operaház élére.

Az Index számolt be arról részletesen, hogy bőségesen jelentkeztek az igazgatói posztra, miután azt újra ki kellett írni, tavaly év végén ugyanis mindössze ketten pályáztak: a jelenlegi igazgató Ókovács Szilveszter, illetve Győriványi Ráth György karmester, az Operaház volt fő-zeneigazgatója.

A mostani pályázók között van Kesselyák Gergely, az Opera első karmestere, akinek a stábjában helyet kapott ifjabb Harangozó Gyula, valamint Herczeg Tamás.

És pályázott továbbá Miklósa Erika operaénekes is, aki a a szegedi Liszt Ferenc Konzervatórium egykori diákja volt, valamint a hírek szerint az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának docense, Rost Andrea is a pályázók között van, aki 2022-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadán koncertezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.