Kultúra

Kollégiumok és ifjúsági közösségek is részt vesznek a városi keresztúton

Kollégiumok és ifjúsági közösségek is részt vesznek a városi keresztúton

2023. március 26., vasárnap
Kollégiumok és ifjúsági közösségek is részt vesznek a városi keresztúton

Idén is megtartják a hagyományos városi keresztutat. A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség eseményén a szakkollégiumok és közösségek is résztvesznek.

A séta március 29-én 19 órakor veszi kezdetét a Dóm téren, ahonnan sorrendben a a Szent Miklós szerb ortodox templom, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Glattfelder Gyula tér, az ítélőtábla épülete, a Szent István tér, a Lechner téri Szent Rozália kápolna, a kormányhivatal, az Új Zsinagóga, a Szent József jezsuita templom,  Dugonics tér, az Aradi vértanúk tere és a Rerrich Béla tér tesznek majd ki egy-egy stációt, melyek után végül a Dóm téren ér véget a keresztút.

Az idei keresztút jelmondata egy mondat Ferenc pápa tavalyi, budapesti beszédéből: „A kereszt híd a múlt és a jövő között”.

Köllő Sándor atya a Délmagyarnak úgy nyilatkozott, mivel nagyon egybeesett a keresztút meghirdetése Ferenc pápa újbóli, magyarországi látogatásának hírével, ezért úgy gondolták, hogy lehet ez egy imádság a látogatás sikeréért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.