Kultúra

Különleges tárlatvezetőt kapott a cowboy-kiállítás

Különleges tárlatvezetőt kapott a cowboy-kiállítás

2022. december 9., péntek
Különleges tárlatvezetőt kapott a cowboy-kiállítás

Oklahoma City-ből érkezett Szegedre feleségével Michael R. Grauer, közismert nevén Cowboy Mike, a cowboy-kiállítás kurátora.

Cowboy Mike elismert western-kutató, aki három évtizedig Texas legnagyobb történelmi múzeumában dolgozott, jelenleg pedig az oklahomai Cowboy and Western Heritage Museum munkatársa. Több mint 150 kiállítást rendezett a western történelemről, művészetről, kultúráról és tíz dokumentumfilmben szerepelt az Egyesült Államokban és Németországban. Óriási elismerés számára, hogy 2021-ben felvették a Kansas Cowboy Hall of Fame-be (a Kansasi Cowboy Hírességek Csarnokába) cowboy történészként. Szívesen ölt maga is cowboy ruhát és népszerűsíti a vadnyugati életérzést Amerika-szerte.

A kutató a Szegedma kérdésére elárulta: szerinte azért övezi a populáris kultúrában ennyire kitüntetett szerep és figyelem a vadnyugat időszakát, mert a szabadságot és a függetlenséget szimbolizálja, ami sokakat inspirál. Cowboy Mike azt is elárulta, rengeteg dolgot inspirálónak tart Szegedben, különösen azt, hogy tudja és felvállalja, hogy múltja van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.