Kultúra

Radnóti Emléknap a Szegedi Tudományegyetemen!

Radnóti Emléknap a Szegedi Tudományegyetemen!

2022. május 3., kedd
Radnóti Emléknap a Szegedi Tudományegyetemen!

2022. május 5-én, csütörtökön délután egytől, hajnali egy óráig tartó versolvasással, kiállítással, emléksétával, dokumentumfilm-vetítéssel tisztelegnek a Szegedi Tudományegyetem egykori diákja, Radnóti Miklós emléke előtt, a költő születésnapján.

Az emléknap 13 órakor a Radnóti egytől egyig című programmal veszi kezdetét, melyben a résztvevők délután egy órától hajnal egyig a Rektori Épület előtt felolvassák a költő összes versét.

Az SZTE Tanulmányi és Információs Központ elől 14 óra 30 perckor indul emlékséta, amelyben azokat a helyeket látogatják meg a résztvevők, ahol a költő is élt, alkotott vagy valamilyen módon kapcsolódott hozzá.

18 órakor a Rektori Épület átriumában Sonkodi Rita festőművész kiállítását Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg, aki az SZTE NKI Kulturális Iroda által, a hallgatók részére kiírt tavaszi előadói versenyek és alkotói pályázatok díjait is átadja.

Továbbá a REÖK Stúdiószínpadán 18 óra 30 perckor kezdődik a „Lélek vagyok, élni szeretnék!” – Krónika Radnóti Miklós utolsó hónapjairól című előadás. A Bori notesz és a költő más versei alapján elmondja: Tóth Péter Lóránt versvándor. Majd a REÖK Zöld szalonjában 20 óra 30 perctől vetítik a Radnóti nyomában című dokumentumfilmet.

A teljes program az alábbi képen olvasható:

Forrás és fotók: u-szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.