Kultúra

Június közepén nyit az ország egyik legrangosabb képzőművészeti seregszemléjére Szegeden

Június közepén nyit az ország egyik legrangosabb képzőművészeti seregszemléjére Szegeden

2022. május 25., szerda
Június közepén nyit az ország egyik legrangosabb képzőművészeti seregszemléjére Szegeden

Befejeződött a beadott képek zsűrizése, június 18-án nyit a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé aszegedi Reök-palotában – tájékoztatta Kertész Lilla sajtóreferens szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint az ország egyik legrangosabb képzőművészeti seregszemléjére online formában adhatták be jelentkezésüket a kiállítani kívánó alkotók, maga a tárlat azonban a pandémiás időszak virtuális megoldásai után végre visszatér a Reök-palota szecessziós termeibe.

Több mint hatszáz jelentkező alkotásai közül a zsűri - Nátyi Róbert művészettörténész, a Regionális Összművészeti Központ vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János festőművész és Sárkány Győző grafikus - választotta ki azokat, melyek szerepelnek majd a tárlaton.

A napokban megkezdődhet az alkotások begyűjtése és az installálás, amelynek eredményeképpen a tervek szerint június 18-án rendezik meg a kortárs magyar festészetet reprezentáló biennálé ünnepélyes megnyitóját. A pályázó művészek mellett meghívott alkotók is szerepelnek műveikkel a nagyszabású képzőművészeti találkozón - köztük a hazai festészet olyan neves képviselői, mint Váli Dezső, Vojnich Erzsébet, Ázbej Kristóf, Serényi H. Zsigmond, Verebics Katalin, Sejben Lajos vagy a XVIII. Biennálé fődíját elnyert Czene Márta.

A Táblaképfestészeti Biennálét 1983 óta szervezik meg Szegeden. A kiállítás immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Reök-palotában éves váltásban a Szegedi Nyári Tárlattal.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.