Kultúra

Folytatódnak a Radnóti-estek az egyetem szervezésében

Folytatódnak a Radnóti-estek az egyetem szervezésében

2022. április 20., szerda
Folytatódnak a Radnóti-estek az egyetem szervezésében

Ma délután fél 6-tól Tverdota György irodalomtörténész és József Attila-kutató részvételével szervezik meg a Radnóti-estek rendezvénysorozat második eseményét.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara – az SZTE centenáriumi ünnepség-sorozatához is csatlakozva – idén tavasszal megrendezi a Radnóti-estek című beszélgetéssorozatát, amelynek már második felvonását rendezik ma meg.

Tverdota György – a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett és Artisjus-díjas – irodalomtörténésszel Szilágyi Zsófia egyetemi tanár beszélget majd József Attiláról, a neves József Attila-kutató Gondoljátok meg, proletárok I. Az ifjú József Attila című nagymonográfiája kapcsán, külön kitérve József Attila szegedi időszakára, és arra a még ma is eleven kérdésre, voltaképpen miért is kellett a költőnek otthagynia a szegedi egyetemet.

Időpont:2022. április 20. 17:30
Helyszín:Café Radnóti (SZTE BTK – 6722 Szeged, Egyetem utca 2.)

Borítókép: indafoto.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.