Kultúra

Kossuth-díjas filmrendező életpályáját bemutató tárlat tekinthető meg a Somogyiban

Kossuth-díjas filmrendező életpályáját bemutató tárlat tekinthető meg a Somogyiban

2021. november 29., hétfő
Kossuth-díjas filmrendező életpályáját bemutató tárlat tekinthető meg a Somogyiban

A Somogyi-könyvtár első emeletén az újságok, CD-k, DVD-k és kották mellett művészeti témájú könyvek is találhatók. A polcok övezte közösségi terekben gyakorta művészeti tárgyú és témájú kiállításokkal találkozhatnak a bibliotéka látogatói. 2011. december 11-ig a Jancsó 100 című kamaratárlat hívja fel a figyelmet a magyar filmtörténet ikonikus alakjának életművére.

100 éves évforduló

Jancsó Miklós (1921–2014) kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész születésének 100. évfordulójára kapcsán szerveztek kamaratárlatot a Somogyi-könyvtár munkatársai. Jancsó művészetének fontos jellemzője az igen szokatlan hosszú snitt, amely vágás nélküli, folyamatos felvételt jelent.

Fotó: Somogyi könyvtár

A kiállításon a könyvtár állományában lévő könyvekből (pl. technikai forgatókönyvek), valamint folyóiratokból és filmekből tekinthet meg a közönség egy válogatást felidézve így a világhírű, filmnyelvújító alkotó legendásan szókimondó és játékos személyiséggel rendelkező, gazdag munkásságáról híres filmrendező életpályáját és munkásságát.

A Jancsó 100 című kamaratárlat egészen december 11-ig megtekinthető a Somogyi-könyvtár 1.emeletén.

2021. november 5-től a Somogyi-könyvtár központi épületében és fiókkönyvtáraiban kötelező a maszk használata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.