Kultúra

Már keresik a Szeged Kultúrájáért Díj új kitüntetettjeit

Már keresik a Szeged Kultúrájáért Díj új kitüntetettjeit

2021. október 26., kedd
Már keresik a Szeged Kultúrájáért Díj új kitüntetettjeit

Az Önkormányzat felhívásban szólította fel a város kulturális intézményeit és szervezeteit, tegyenek javaslatot a díjazottakra.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján adják a Szeged Kultúrájáért Díjat, melyet két ember kaphat meg. Olyan, a tevékenységük révén Szegedhez kötődő személyeknek, akik Szeged város kulturális közéletében meghatározó személyiségek, illetve érdemeket szereztek a kulturális örökségek megóvásában, tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi elismerést szereztek, ezzel is hozzájárulva Szeged város értékeinek gyarapításához.

Az arany pecsétgyűrűből és oklevélből álló kitüntetés, mely a város címerét és az adományozás évét is tartalmazza, a november 12-ig javasolt személyek valamelyikére lehet érdemes. A felhívás alapján a felterjesztés joga csak a kulturális szervezetekre és intézményekre vonatkozik, azaz magánszemélyek nem tehetnek javaslatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.