Kultúra

Jótékonysági Hungarikum Gálakoncert a Szent Gellért Fórumban

Jótékonysági Hungarikum Gálakoncert a Szent Gellért Fórumban

2021. szeptember 8., szerda
Jótékonysági Hungarikum Gálakoncert a Szent Gellért Fórumban

Az Operettissima szervezésében megvalósuló jótékonysági koncert az előadóművészet szemüvegén keresztül mutatta be nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeségeinket. A hangverseny – a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épült. Az est fellépői a négy műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői, műsoruk pedig a négy művészeti ágazat esszenciáját ölelte fel. A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága megidézte kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket.

Közreműködtek: Bangó Margit, Fischl Mónika, Kállay Bori, Miklósa Erika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Herczku Ági, Boncsér Gergely, Laki Péter, Molnár Levente, Haja Zsolt, Jávorkai Brothers, Nikola Parov, a Magyar Állami Népi Együttes, Táncverzum Balettkar, Pálházi Bence Bandája, Vadász Károly és Zenekara, Szegedi Szimfonikus Zenekar.

A Szeged-Csanád Egyházmegye a jegybevételt jótékonysági célra, a Gemma Központ részére ajánlja fel.

A GEMMA Központ 2010-ben jött létre a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családokat megsegítésére. Amíg egy ép gyermeket nevelő család több tucat óvoda, iskola, egyéb intézmény közül választhat lakóhelyéhez közel, addig a fogyatékossággal, különösen a súlyos halmozott fogyatékossággal élő gyermekeknek nem sok lehetőségük van, még nagyobb vidéki városokban sem. Ezt a helyzetet ismerte és vállalta fel Szegeden pár szakember valamint néhány érintett szülő. Az ő kezdeményezésükre alakult meg „GEMMA”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.