Kultúra

Veteránautók róják Szeged utcáit a jövő hétvégén

Veteránautók róják Szeged utcáit a jövő hétvégén

2021. augusztus 6., péntek
Veteránautók róják Szeged utcáit a jövő hétvégén

Augusztus 13. és 15. között rendezik meg a XIII. Szegedi Veteránutó Találkozót - tájékoztatott a Délalföldi Veteránjármű Egyesület közleményében. Az előző találkozón mintegy 6000-en vettek részt, svjáci, szerbia és szlovákiai kiállítók is.

A találkozó első napján, augusztus 13-én pénteken a veteránjárművek ,,KörÚt-jára" kerül sor. Este 6 órakor a Partfürdőtől indulnak el a résztvevő autók és várhatóan 20 órára ugyanide érkeznek vissza.

A második napon a találkozó történelmében már hagyománynak számító honismereti túraversennyel, a Start pont Szegeddel folytatódik a találkozó. Reggel 8 órakor a Széchenyi térről indulnak az autók. A tiszántúli útvonal, a  következő településeken, helyszíneken  halad keresztül:  Szeged-Szőreg, Újszentiván, Tiszasziget Mélypont, Deszk, Szeged, Alsóvárosi Ferences templom(Mátyás tér), Szeged-Kiskunkundorozsma Szélmalom, majd az utolsó állomáshely következik a szegedi Auchan áruház parkolója.

A találkozó utolsó napján a Széchenyi téren zárul a három napos program, a veteránjármű kiállítással és a honismereti túraverseny eredményhirdetésével és a résztvevők között kisorsolt különdíjak átadásával.

A Délalföldi Veterán Egyesület 1997-ben alakult, azzal a céllal, hogy összefogja a veteránautózás és motorozás iránt érdeklődőket, akik ezt szervezett körülmények között kívánják végezni. Tagjaik elkötelezettek a muzeális járművek és alkatrészeinek felkutatása, gyűjtése, restaurálása, megóvása és bemutatása iránt. A tagok között a legkülönbözőbb hivatások képviselői találhatók meg, mérnökök, cégvezetők, jogászok, autószerelők, ami jól mutatja, hogy a rajongás az öreg autókért nem szakmafüggő. Ez a változatos „szakmai háttér” hatalmas lehetőséget biztosít az Egyesület számára, mely bár Szeged és a délalföldi-régió veteránjármű rajongóit fogja össze, bárki bárhonnan csatlakozhat hozzájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.