Kultúra

Kerékpáros irodalmi fesztivált rendeznek Szegeden

Kerékpáros irodalmi fesztivált rendeznek Szegeden

2021. június 17., csütörtök
Kerékpáros irodalmi fesztivált rendeznek Szegeden

Az eseményt három irodalom iránt elkötelezett közösségi tér, a MASZK Egyesület által működtetett Megálló Közösségi Ház, a Jazz Kocsma és a Grand Café hívta életre azzal a céllal, hogy újragondolja ne csak a szerzői estek, de a város kulturális eseményeinek szabályrendszerét is.

A mozgó rendezvény délelőtt a Megálló Közösségi Házban kezdődik, ahol a programok között olyan családok számára is látogatható gyerekirodalmi felolvasások szerepelnek, mint például egy Kollár Árpád által vezetett papírszínházas előadás, egy Szabó Imola Juliannával közös gyerekirodalmi és illusztrációs trendeket ismertető beszélgetés vagy Darvasi László Pálcika, a detektív című regényének bemutatója. Mindezeket a Soul Kitchen vegán közösségi konyhája révén biztosított piknikhangulatban hallgathatja meg a közönség.

A két keréken közlekedőknek kedvez a 13 órakor, a Megálló Közösségi Házból induló Baka István kerékpáros emléktúra, amely Balog József és Darvasi László vezetésével az 1995-ben Szegeden elhunyt költőhöz kötődő helyszínek és emlékek nyomába ered. Meglátogatják a költő egykori lakóhelyét a Molnár utcában, a Kincskereső szerkesztőségének épületeit a Kass Galériánál és a Victor Hugo utcában, valamint a szegedi bölcsészkart az Egyetem utcában.

A túra a Jazz Kocsmánál ér véget, ahol a kertben délután Cserna-Szabó András és Bíró-Balogh Tamás párosával meghirdetett gasztroirodalmi eseményre, valamint az azzal járó bográcsos estebédre várják az előzetesen jelentkezőket.

A fesztivál záróhelyszínén, a Grand Caféban a korábban már bemutatkozó szerzők, valamint Lengyel Zoltán és Orcsik Roland olvasnak fel élőzene kíséretében; majd az ötvenes és hatvanas évek legizgalmasabb funk, soul, rock 'n' roll, surf és r&b zenéiből hallható válogatás.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.