Kultúra

Akciófilmek mintájára készült utcaszínházat és egyben résztvevői filmet mutat be a Homo Ludens Project

Akciófilmek mintájára készült utcaszínházat és egyben résztvevői filmet mutat be a Homo Ludens Project

2021. június 4., péntek
Akciófilmek mintájára készült utcaszínházat és egyben résztvevői filmet mutat be a Homo Ludens Project

A Homo Ludens Project alkotóközössége június 19-én és 20-án mutatja be új, Megfigyelő játék című produkcióját. Az előadás különlegessége, hogy egyszerre utcaszínház és egyszerre élő, résztvevői film. Az akciófilmek mintájára készült Megfigyelő játékot először Szeged utcáin és közterein, illetve az online térben nézheti meg a közönség.

A Homo Ludens Project alkotóközössége különleges, a színház és a film határán mozgó előadást mutat be. A Megfigyelő játék elhagyja a hagyományos színházi kereteket és utcaszínházként Szeged közkedvelt területein, utcáin, közterein játszódik. Ezzel együtt pedig egyszerre egy élőben közvetített, résztvevői film is. Egy biztos, akár a helyszínen, akár online egy humoros, az akciófilmek mintájára készült, izgalmas előadást láthat a közönség.

A játékosság az új produkcióban sem marad el. A helyszínen két néző tud részt venni, akik aktív résztvevőjévé válnak az eseményeknek. A történet szerint ők is játékosok lesznek, mégpedig a SZEM-ek, akik okostelefonokkal figyelik meg a szereplőket, segítve ezzel a karaktereket, hogy elérjék céljukat. Továbbá aki online szeretné nézni az előadást, az pedig élőben kommentelhet, szavazhat és egyes esetekben dönthet is a szereplők sorsáról.

Az előadás szereplőit Botka Dóra, Bánföldi Szilárd és Szilágyi Szabolcs alakítják. A produkcióban Nahóczki Viktor felel a látványért, a kisfilmekért és az élő közvetítésért. A Megfigyelő játék rendezője Benkő Imola Orsolya, aki az előadás szövegkönyvét és forgatókönyvét is jegyzi.

A Homo Ludens Project ajánlója:

Új bemutatónk utcaszínház és egyben egy élő, részvételi film, amely a fikciós- és a dokumentumfilm határán mozog. Azzal a gondolattal játszunk el, hogyan nézne ki Magyarország 2030-ban.

Disztópiánk szerint Magyarország államformája Egyesült Digitális Köztársaság. A társadalom közel 75%-a kamerákkal megfigyelt környezetben él, ami a társadalmi biztonságot garantálja. Egy mesterséges intelligencia kreditpontok szerint osztályozza a polgárokat. Minél hasznosabb valaki a Köztársaság számára, annál több pontot kap és annál jobb életet élhet. Akinek kevés pontja van, mert kártékony figurának minősül, az ellehetetlenül.

Éppen ezért az Egyesült Digitális Köztársaság egy élő showműsort hirdet, a Megfigyelő játékot. A showban két olyan ember versenyez, aki kevés ponttal rendelkezik. Ha nyernek, elfoglalhatják méltó helyüket a társadalomban. Ha veszítenek, kitaszítottakká válnak. Sikerül nekik? Hogyan tudják elérni a céljukat? Itt minden az aminek látszik. Vagy mégsem?

Gyere és próbáld ki a disztópiánkat. Jelentkezhetsz Te is a játékba SZEMnek, azaz élőben, a helyszíneken követheted az eseményeket telefonoddal és segítheted a játékosokat, hogy elérjék céljukat. Sőt, közvetítheted az eseményeket.

Vagy nézheted élőben, online is a showt.

Nyomokban Petőfi Sándort és Boguslaw Schaeffert tartalmaz.

Többet szeretnél tudni az Egyesült Digitális Köztársaságról? Nézd meg az alábbi ismeretterjesztő filmet:

https://youtu.be/dKn841D9ELk

Támogató: EMMI, Szabad Terek

További információk:

Facebbok esemény: https://fb.me/e/1qrxWpKIo

a Homo Ludens project facebook oldala: https://www.facebook.com/hludensp

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.