Kultúra

Bajba került a Thealter Fesztivált szervező MASZK Egyesület

Bajba került a Thealter Fesztivált szervező MASZK Egyesület

2021. május 5., szerda
Bajba került a Thealter Fesztivált szervező MASZK Egyesület

A szakminisztérium április 30-án közzétett döntési lsitán nem ítélt meg támogatást a fesztivál szervezőinek, akik szerint ez a pandémia okozta nehézségek miatt különösen nagy veszteség. A dokumentumból azonban nem derül ki, miért döntött így a kuratórium, mivel a pályázati kategóriára vonatkozó összefoglaló elmaradt.

Az Egyesület állítása szerint olyan szervezet is nyert, amely a bírósági nyilvántartásban 2018 januárjában alakult át kosárlabda klubból hagyományörző egyesületté, a cél szerinti besorolásuk pedig a ,,sporttevékenység", ami egy ,,professzionális színházművészeti vagy táncművészeti előadó-művészeti szervezetek" számára kiírt pályázaton belül érthetetlen. Szerintük olyan szervezetek is támogatást nyertek, amik nem feleltek meg a pályázat küszöbkritériumainak.

A döntési listákból egyébként az is kiderül, hogy a többi szegedi alternatív színtársulat közül a Melanoia Színház esett még el a szakminisztériumi támogatástól, a Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Pinceszínház és a Szegedi Focus Műhely azonban egyaránt nyertek.

A MASZK Egyesület nem adja fel, küzd a helyzettel és a közönség támogatására számít. A 30. THEALTER Fesztiválra közel 4000-en voltak kíváncsiak határon innen és túl tavaly nyáron, melyet több budapesti és szegedi helyszínen tartottak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.