Kultúra

Koncz Zsuzsa és Malek Andrea is fellép a szegedi zsidó kulturális fesztiválon

Koncz Zsuzsa és Malek Andrea is fellép a szegedi zsidó kulturális fesztiválon

2020. szeptember 1., kedd
Koncz Zsuzsa és Malek Andrea is fellép a szegedi zsidó kulturális fesztiválon

A programokat a három éve külsőleg felújított Új Zsinagógában rendezik. A fesztivál nyitányaként az érdeklődők szombaton késő este megcsodálhatják a Löw Immánuel rabbi iránymutatása alapján Baumhorn Lipót tervezte épületet, Magyarország második legnagyobb zsinagógáját. Ezt követően szeptember 12-én is bejárhatják az éjszakai zsinagógát a vendégek.

Vasárnaptól október közepéig látható az idén ősszel hetvenedik születésnapját ünneplő Mráz János festőművész jubileumi kiállítása. Ezen az estén a fesztivál egyik állandó fellépője, a Szegedi Szimfonikus Zenekar ad koncertet Gyüdi Sándor vezényletével.

Szeptember 14-én a negyedszázada alakult Cotton Club Singers tartja jubileumi koncertjét, majd három nappal később Rákász Gergely orgonista lép föl a Lords of the Organ sorozat keretében.

Koncz Zsuzsának tavaly ősszel jelent meg Így volt szép című dupla albuma, az énekesnő szeptember 23-án pályájának kezdetétől napjainkig mutat be válogatást legkedvesebb dalaiból.

Legyen úgy! címmel indult koncertkörútra Dés László, aki október 1-jén lesz a fesztivál vendége.

Malek Andrea és Jáger András 2016-ban hozta létre a Soulistic formációt, amely műsorában magyar és külföldi zsidó dalszerzők műsorából válogat. Október 18-án lépnek föl Szegeden, a koncert bevételét a zsinagóga fenntartására fordítják.

Csanádi László 2001-től a zsinagóga orgonistája, tervei alapján bővítették és újították föl a hangszert. A rendezvénysorozat október 21-én a művész koncertjével zárul.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.