Kultúra

Két színházi bérletet hirdetett meg a hódmezővásárhelyi Bessenyei-központ

Két színházi bérletet hirdetett meg a hódmezővásárhelyi Bessenyei-központ

2018. augusztus 4., szombat
Két színházi bérletet hirdetett meg a hódmezővásárhelyi Bessenyei-központ

Két bérletsorozatban kínál színházi előadásokat ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, újdonságként a spirituális témák iránt érdeklődőknek is ajánlanak előadásokat - közölte Varga Anikó, a kulturális intézmény vezetője.

A hat színpadi előadást tartalmazó Bessenyei-bérlet októberben a Veres 1 Színház produkciójával, Paul Pörtner Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékával indul Janik László rendezésében, a színpadon Vida Péterrel és Faragó Andrással. Ezt novemberben a Koltai Róbert rendezte Színházkomédia követi, míg decemberben Mikó István rendezésében látható a Hyppolit, a lakáj. A bérlet előadásai 2019-ben Jordi Galceran Bankhitel című vígjátékával, Tóth Ede és Örkény István A falu rossza című művével, valamint Moravetz Levente Őrültek tornya című darabjával folytatódnak. A vásárhelyi születésű színésznő, Gombos Kati nevét viselő sorozatában öt előadást hirdetett meg a központ. Szeptember 22-én Varsányi Anna két monodrámáját - a Hangulat-jelentést és a Hangulat-világítást - láthatják a nézők Szilágyi Annamária és Járai Máté előadásában, míg október 19-én a Gergely Theater mutatja be a Paprikáscsirke, avagy Stex és New York című darabot. November 17-én Neil Simon Pletykák című vígjátékát viszi színre a Pótszék Társulat, míg a sorozat 2019-es előadásain Ken Ludwig Hajszál híján Hollywood, illetve Florian Zeller A kulisszák mögött című darabjait láthatják a vásárhelyi nézők. A spiritualitás iránt fogékonyaknak igyekszik kedvezni a művelődési központ a most először meghirdetett Lélekbérlettel, amelynek keretében Lippai Marianna Az életet nem érteni, hanem élni kell, Marcsó Csilla párkapcsolati tanácsadó, life coach EQ - érzelmi intelligencia, Kerner Tibor tréner, terapeuta pedig Önbecsülés, önbizalom címmel tart előadást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.