Kultúra

Letörték a dinó farkát - odafigyelést kér a múzeum

Letörték a dinó farkát - odafigyelést kér a múzeum

2018. július 25., szerda
Letörték a dinó farkát - odafigyelést kér a múzeum

Kedden új taggal bővült a szegedi dinókiállítás, ugyanis a Jurassic Park 2-ben szereplő raptor is megérkezett a napfény városába. Ehhez kapcsolódóan a Szegedi Móra Ferenc Múzeum közleményt adott ki, melyben arra kérték a látogatókat, hogy csak távolról csodálják a szabadban található dinókat, ugyanis volt, aki nem csak fényképezkedett velük vagy simogatta őket, hanem bántalmazta is.

Pontosan az utóbbi miatt kéri a múzeum a látogatóktól, illetve a járókelőktől, hogy az épület előtti és dinókat is hagyják békén, ne érjenek hozzájuk. Természetesen nehéz megállni, hogy ne simogassák őket, vagy ne karoljanak a nyakukba, de volt olyan emberre is példa, aki fel is szeretett volna mászni rá. Ez pedig kifejezetten veszélyes, mind a dinókra, mind pedig az emberekre. A dinók kint is bent is 24 órás kamerás megfigyelés alatt állnak, tehát, ha valaki bántalmazza őket, az valószínűleg büntetésre számíthat.

Hegedűs Anita, a múzeum sajtóreferense pontosan elmondta, hogy mi történt a múzeum előtti triceraptopsal. „Valaki letörte a farkát, és a dinó alá dobta. Ezt a sérülést helyrehoztuk, a dinó most újra ép” – de több ilyennel nem szeretnének találkozni. Bent az épületben több olyan dinó is van, akiket meg lehet fogni, sőt bele is lehet bújni, azonban az épület előttiek csak makettek. A szegedi dinoszaurusz-kiállítás egyébként óriási sikerrel zajlik: egy hét alatt több mint tízezren tekintették meg a tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.