Kultúra

Gubik Petra: a Notre Dame-i toronyőr nem csak egy mese

Gubik Petra: a Notre Dame-i toronyőr nem csak egy mese

2018. július 12., csütörtök
Gubik Petra: a Notre Dame-i toronyőr nem csak egy mese

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház visszatérő előadása, A Notre Dame-i toronyőr kapcsán Gubik Petra, a főszereplő Esmeraldát alakító fiatal színésznő többek között arról is beszélt, hogy mennyire komoly üzenete van a darabnak.

‒ Már egy éve játsszátok a darabot. Az idei előadások tudnak még újdonságot nyújtani a közönségnek?

‒ A Dóm téren azt lehet érezni, talán a szabad tér miatt, hogy egy picit a néző is a színpadon van, és ettől válik különlegessé. Egy év alatt egyébként folyamatosan azon gondolkoztunk a kollégákkal, hogy hogyan lehetne még izgalmasabb, kifejezőbb a darab. Így azok az emberek is, akik látták már a színművet korábban, még találhatnak benne újdonságot. Bízok benne, hogy egy kicsit eltudjuk repíteni a közönséget ebbe a Walt Disney világba, ami nem is annyira Disney, mert elég komoly a drámaisága is.

‒ Most, hogy említed a Disney-világot: sokan meseként gondolnak erre a történetre, mégis hordoz egyfajta üzenetet. Te mit gondolsz erről?

‒ Latba véve, hogy mit jelenítünk meg a közönségnek, úgy gondolom, hogy egy család nyugodtan beülhet az előadásra. Mindenki megtalálhatja benne a magának valót. Kicsit tényleg Disney, mesés, de ugyanakkor nagyon komoly mondanivalója van. Fontos üzenete a történetnek, hogy mindenki elfogadja a másikat, mert mindenki egyenlő Isten szemében.

‒ A Disneynél tartva. Szinte minden kislánynak álma, hogy hercegnő legyen. Te pedig ezzel a darabban kvázi Disney hercegnővé váltál. Erre vágytál gyerekkorodban?

‒ Nem, nekem ez valahogy kicsit kimaradt. Bár nagyon szeretem a meséket, de hozzám közelebb állnak a karakteresebb mesehősök. Ha Esmeralda is Disney hercegnőnek számít, akkor lehet, hogy én is beleférek ebbe a keretbe, mert ő egy vagány csaj. Nem a Hamupipőke karakter vagyok, hanem inkább a harcos. A kedvenc Disney karakterem is Pocahontas.

‒ Van álomszereped?

‒ Különösebben nincs. Szeretem, ha vannak előttem kihívások. Nem is szerepálmaim vannak, hanem vágyaim. Szeretnék minél többféle karaktert megjeleníteni. Nagyon fontos, hogy az ember folyamatosan edzésben tartsa magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.