Kultúra

Az év legjobb tárlata lett a szegedi Móra Ferenc Múzeum papucskiállítása

Az év legjobb tárlata lett a szegedi Móra Ferenc Múzeum papucskiállítása

2018. május 17., csütörtök
Az év legjobb tárlata lett a szegedi Móra Ferenc Múzeum papucskiállítása

Az idei „Év kiállítása” díj elismerő oklevelében részesült a szegedi Móra Ferenc Múzeum papucskiállítása. A rangos elismerést a Múzeumok Majálisán adták át Budapesten - írja a vasarhely24.com.

Minden évben átadják az Év kiállítása-díjat, mellyel a hazai múzeumok, közgyűjtemények legérdekesebb, legértékesebb tárlatait ismeri el a múzeumi szakma. 2018-ban az „Év kiállítása” cím mellett további elismerésekkel jutalmazták a kiemelkedő hazai kiállításokat. A lap cikke szerint a Móra Ferenc Múzeum „Páratlanok – A szegedi papucs története” című kiállítását is díjazta a szakmai zsűri: a tárlat elismerő oklevelet kapott, melyet hétvégén a Nemzeti Múzeumban, a Múzeumok Majálisán adtak át ünnepélyes keretek között. Az oklevél a szegediség erősítése mellett a korszerű installációs megoldásokat is dicséri, ahogy írják: a kiállítás „a szegedi identitás egyik közismert elemét mutatta be a tárgyak–szövegek–fotók–filmek látványos installációjával, a látogatók aktív bevonásával.” A Páratlanok című tárlatot év végéig hosszabbította meg a Móra Ferenc Múzeum, így december közepéig ismerkedhetnek meg a látogatók a szögedi papucs történetével, hátterével, valamint maguk is igazi szegedi papucsba és ruhaviseletbe bújhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.