Kultúra

Lányok, asszonyok ne mosott hajjal várjátok a locsolkodókat!

Lányok, asszonyok ne mosott hajjal várjátok a locsolkodókat!

2018. március 29., csütörtök
Lányok, asszonyok ne mosott hajjal várjátok a locsolkodókat!

Puha nyuszi, csokitojás, sonka és a rettegett locsolkodás. Tagadhatatlanul itt a húsvét. Kinek hite szerint feltámadás, kinek hatalmas családi banzáj. Mi most kiragadjuk az ünnep egyik legjelentősebb hagyományát.

  Nézzük hát, mit is gondol a női nem a pacsuliszagról, az ázott ruháról, és mit érez miután a 10. féle parfüm kerül frissen mosott frizurájára. Induljunk a kezdetektől. A tradicionális szokás szerint húsvét hétfőn hajnaltól kezdve a fiúk vízzel, locsolják meg az ismerős lányokat. A locsolkodás napját vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is többnyire vödörnyi vízzel locsolták, vagy az itatóvályúba dobták a lányokat.

És ebből mára mi maradt? Az émelyítő pacsuliszag, a fejfájás és a fejtörés mit tesznek a férfiak a féltve őrzött hajhagymáinkkal. De mit ajánl egy szakember?

Fröccsen a víz, ázik a lány, ápolódik a hagyomány.

Kata egy szegedi szalon fodrásza elmondta: Nem ajánlatos frissen mosott hajjal készülni a locsolkodásra, ugyanis a túl intenzív aromájú, alkoholtartalmú parfümök kiszáríthatják a tincseket és a fejbőrt. Miután már nem várható locsolkodó érdemes alaposan, bő vízzel hajat mosni és pár napig pihentetni a fejbőrt a nagy megterhelés után.

De ha mindenképp ki szeretnénk védeni a parfüm áradatot, kérjük meg kedves vendégeinket, hogy inkább a ruházatunkat válasszák az öntözéshez.

Amennyiben félünk az engedetlen látogatóktól, foghatjuk menekülőre is, számos külső program közül választhatunk. Kényelmesebb sorstársainknak ajánljuk a nesztelen otthoni pihenést, zárt ajtók mögött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.