Kultúra

Vasárnap nyílik a Vásárhelyi Őszi Tárlat

Vasárnap nyílik a Vásárhelyi Őszi Tárlat

2017. október 5., csütörtök
Vasárnap nyílik a Vásárhelyi Őszi Tárlat

Vasárnap nyílik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat, a legnagyobb múltú évente megrendezett országos képzőművészeti seregszemle, melyhez több kísérő kiállítás is kapcsolódik - tájékoztatta a szervező önkormányzat az MTI-t.

Az Alföldi Galériában rendezett Vásárhelyi Őszi Tárlaton 134 művész 195 alkotását láthatja a közönség. A kiállításon 82 festmény, 23 grafika, 24 plasztika, egy multimédiás, valamint négy egyéb, műfajilag be nem sorolható alkotás szerepel. A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennále tekint vissza komolyabb múltra. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált. A tárlat megnyitóját megelőzően aláírják azt a megállapodást, mely szerint a város kilenc festményét - köztük

Tornyai János

Vadászlak és

Kurucz D. István

Aratás című képét - a Hódmezővásárhelyi Alkotóházban helyezik el. Délután a Tornyai-múzeumban az elmúlt év fődíjas alkotója,

Kondor Attila

mellett a Rudnay-ösztöndíjat elnyerő Szvet Tamás, illetve a fiatal festők nívódíjával elismert Jagicza Patrícia Linda munkáiból nyílik kiállítás. A napot hagyományos művésztalálkozó zárja a Mártélyi Alkotóháznál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.