Kultúra

Ismét látható lesz a bronzkori arany lábvért a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakáján

Ismét látható lesz a bronzkori arany lábvért a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakáján

2017. október 25., szerda
Ismét látható lesz a bronzkori arany lábvért a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakáján

Ismét láthatja a nagyközönség a nem régiben előkerült bronzkori arany lábvértet a Múzeumok Őszi Éjszakáján a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A különleges tárgy egyik része összegyűrt állapotban bukkant fel, melyet most a múzeum szakemberei kibontottak. Október 28-án 17 órától emellett Móra felolvasó-maratonnal és -előadással, papucsos táncokkal, valamint izgalmas tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket.

Izgalmas programokat ígér az idei Múzeumok Őszi Éjszakája Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában. Csak ezen az estén lesz ismét látható az a bronzkori arany lábvért, melyet idén találtak meg Szeged határában. A lenyűgöző tárgy egy darabját, mely összegyűrt állapotban került elő, most kibontott formában is láthatják az érdeklődők október 28-án, szombaton 17 órától. Az estén folytatódik a Móra-ünnep is: 100 éve nevezték ki a közgyűjtemény igazgatójává Móra Ferencet. A kerek évforduló kapcsán Móra felolvasó-maratont tartanak, melybe bárki becsatlakozhat az este folyamán. Sőt, az előre bejelentkezők ajándékként az éjszaka többi programján is ingyenesen részt vehetnek – a jelentkezés részletei a múzeum weboldalán olvashatóak. Szintén szombaton mutatják be a „Címtelen könyv” című előadást Móra titkos szerelmi életéről Kiss Ágnes rendezésében. Mindezek mellett láthatjuk a Suhancok papucsos táncbemutatóját, bejárhatjuk a néprajzi és természettudományi látványtárat zseblámpával, illetve bebarangolhatjuk a PlakArt-kiállítást Nemes Roland színművész vezetésével a Móra Ferenc Múzeumban. A Kass Galériában a Kass és a zene kiállításon várják tárlatvezetések az érdeklődőket Szőkefalvi-Nagy Erzsébet tolmácsolásában, a Fekete házban pedig „Lapozgatót” nyitnak Gyenes Kálmán fotóművész fényképeiből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.