Kultúra

Tinifészekkel és SZIN-es kitelepüléssel vár a Somogyi

Tinifészekkel és SZIN-es kitelepüléssel vár a Somogyi

2017. augusztus 22., kedd
Tinifészekkel és SZIN-es kitelepüléssel vár a Somogyi
somogyi_konyvtar01kf

Odesszán és a Partfürdőn is egyedi programok kínál a Somogyi-könyvtár.

„Tinifészek” az Odesszai fiókban

Augusztus 25. 16.30 – Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára

A fiatalok számára kialakított olvasósarokkal várja látogatóit augusztus 24-től a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára (Székely sor 11.), amely egész éves rendezvénysorozattal ünnepli megnyitásának 40. évfordulóját. A Múlt és jelen című program augusztus 25-én, pénteken 16.30 órakor indul. Ekkor adják át a tizenéves olvasóknak berendezett Tinifészket és nyílik meg a fiókkönyvtár elmúlt 40 évéből mozaikokat felvillantó kiállítás is. Ugyanezen a napon 16 órakor kezdődik a Családi kézművesműhely – Suliváró készülődés kicsikkel és nagyokkal című foglalkozás. A Tinifészek mellett az újszegedi bibliotéka más fejlesztésekkel is gazdagodik. A megújulást Joób Márton önkormányzati képviselő támogatta. Kicserélték a padlószőnyeget, új foglalkoztató-asztalokat állítottak be, a kamaratárlatok rendezésére szolgáló helyiségben pedig a képek és más műalkotások fölfüggesztésére szolgáló rendszert szereltek föl.

Burda, Paleolit, Mozimánia – kölcsönözhető folyóiratok a Somogyiban

Divat, lakberendezés, egészséges életmód, filmek, nyelvtanulás – néhány témakör a Somogyi-könyvtár első emeletéről kölcsönözhető folyóiratok kínálatából. Félezernél is több lap között böngészhetnek a látogatók, s a kínálatból 111 folyóiratot kölcsönözhetnek is.

Éva, Ridikül, Nők Lapja

A hölgy olvasók körében töretlen népszerűségnek örvendő Burda mellett az Éva, Ridikül Magazin, Látkép, valamint a BBC Good Food példányai is hazavihetők. A közelmúltban bővítette a sort a Mozimánia és a Nők Lapja.

Otthonok és Kertek

A lakberendezés, kertépítés szerelmesei szívesen lapozgatják a Szép Lak, Otthonok és Kertek, Otthonok és Megoldások fotókkal gazdagon illusztrált példányait.

Wellness, Paleo Konyha

Az egészséges életmód iránt érdeklődőknek a Diéta és Fitnesz, Paleo Konyha, Paleolit és Wellness magazinokat ajánlja kölcsönözhető állományából a Somogyi-könyvtár.

Oggi, Time, Paris Match

Nyelvtanulók keresik az 5 Perc Angol, Time, The Economist, Stern, Auto Motor und Sport, Zu Hause Wohnen, Oggi, Paris Match, Ogonok hazavihető számait.

Új műfaj: a Bookazine

A könyvek és magazinok erényeit egyesíti a beszédes nevű Bookazine kiadványfajta, amely a legkülönfélébb témakörök alaposabb föltérképezésére csábítja az olvasókat. Ízelítő a címekből: Drónok, a Foci-EB sztárjai 2016, Fuss okosan, Királyok, hősök, vezérek, Magyar olimpiai sikerek, Magyarok a Föld körül, a Második világháború, Robotok, Top 10 álomutazás. A fölsorolt Bookazine-ok ugyancsak kölcsönözhetők a Somogyi-könyvtár első emeletén.

Somogyi-könyvtár, a SZIN-es vitamintár – muffingyilkosság, pentago, Gabona game a Partfürdőn

Augusztus 23–26. (szerda-szombat) - Újszeged, Partfürdő

Új játékokkal várja a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) közönségét az újszegedi Partfürdőn a Somogyi-könyvtár. Az „Egészséges Szegedért” programhoz kapcsolódva szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy már az ókorban is jól ismert tény volt: az olvasás „gyógyír a lélekre.” A rendezvény kísérőprogramjait évek óta hagyományosan gazdagító Dóm téri bibliotéka sátránál irodalmi, logikai és ügyességi játékokkal pihenhetik ki a koncertek fáradalmait a SZIN vendégei. A régebbi, töretlen népszerűségnek örvendő elfoglaltságok (Áfonyás muffingyilkosság, pentago, szuperhős-párosító) mellett a fiatalok idén kipróbálhatják a párban játszható, szegedi eredetű Turul játékot is. Az egészséges életmód iránt érdeklődők pedig a Gabona game-ben és a Herba-totóban tesztelhetik tudásukat. Aki jól teljesít, idén sem távozik üres kézzel a könyvtár sátrától, könyvajándékok és apró meglepetések várják a fesztiválozókat. Az idei év újdonságaként a

Vitamin Szalon

jóvoltából dinnyeevő versennyel és Detox Juice-al is készülünk a vállalkozó szellemű fiataloknak, aki pedig ügyesen pörgeti meg a könyvtár szerencsekerekét, azt a

Lipóti Pékségben

várja jutalom. Részletek a

SZIN hivatalos honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.