Kultúra

Honvédelmi bemutató és megyei civil értékek - Szent István napra hív az ópusztaszeri emlékpark

Honvédelmi bemutató és megyei civil értékek - Szent István napra hív az  ópusztaszeri emlékpark

2017. augusztus 1., kedd
Honvédelmi bemutató és megyei civil értékek - Szent István napra hív az  ópusztaszeri emlékpark
augusztus20_opusztaszer49_gs

Idén is különleges programmal várja augusztus 20-án a vendégeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ezúttal a honvédelem ügyét és azon értékeket állítják a program középpontjába a szervezők, amelyekkel Csongrád megye civil szervezeti büszkélkednek. A nemzeti ünnepet évek óta közösen szervező Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat arra invitálja a megye civil szervezeteit, hogy a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő eseményen mutassák be magukat, tevékenységüket. Emellett látványos honvédelmi bemutatóra is készülhetnek a park látogatói, amelynek keretében hagyományőrzők és a Magyar Honvédség egyedülálló, különleges rendeltetésű ezrede is bemutatózni fog. Az ünnepnap szónoka Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke lesz.

Az idei évben Csongrád megye civil szervezeteit hívják közös ünneplésre Szent István napján a szervezők. Szándékuk az, hogy ezen a napon megmutatkozzon Csongrád megye civil sokszínűsége. Várják a megye területéről a kulturális, hagyományőrző, honismereti, nemzetiségi, természeti, kézműves, egészségügyi, sport és szociális területen munkálkodó civil szféra megyei képviselőit a magyar állam bölcsőjébe, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. Az idei augusztus 20-i, nemzeti ünnepen az öntevékeny művészeti csoportok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, ha néhány napon belül jelzik ezt a szándékukat. A Szent István-napi rendezvényen jelen lesz a múlt és a mai kor harcmodora és haditechnikája is. Az ünnepnap programjában több honvédelmi bemutató is helyet kapott: augusztus 20-án 10-től 17 óráig a múltban használt fegyverektől a legmodernebb haditechnikai eszközökig számos érdekességet meg lehet tekinteni, de ami igazán izgalmas látványosságnak ígérkezik, azok a hagyományőrzők – a Pálffy huszárok és a Magyar Tartalékosok Szövetsége - valamint a Magyar Honvédség egyedülálló egysége, a különleges rendeltetésű ezred bemutatója lesz. Ezen a napon az Emlékpark teljes területén - a skanzenben, a Nomád Parkban, a Nemzeti Összetartozás Emlékműve körül, a Rotundában és a Látogató központban is - folyamatos programokkal várják a látogatókat, 10 és 18 óra között. A díszünnepség 13 órakor kezdődik az Árpád-emlékmű előtt, amelynek szónoka Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke lesz. Itt adja át Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a megyei közgyűlés elismeréseit. A szervezők a civil szervezetek jelentkezését a kodacz.csengele@opusztaszer.hu e-mail címen várják, legkésőbb augusztus 15-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.