Kultúra

Dinnyenap Ópusztaszeren

Dinnyenap Ópusztaszeren

2017. augusztus 5., szombat
Dinnyenap Ópusztaszeren
dinnyenap_onte

Ugye tudja, hogy a magyar dinnye más mint a többi? Sokkal jobb ízű és derűsebb élményt nyújt a fogyasztása közben. Itt az idő, hogy találkozzon a magyar napfény által érlelt gyümölcsökkel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, augusztus 5-én, szombaton.

Magyarországon évszázadok óta termesztenek dinnyét, hiszen hazánk földrajzi és éghajlati adottságai kedveznek e zöldségféle (vagy gyümölcs, esetleg gyógynövény) fejlődésének. A rendezvényen vállalkozó kedvű látogatóink dinnyesúly-saccoló és dinnyeevő versenyre nevezhetnek, a gyermekeket pedig kézműves foglalkozásokkal várjuk.

Program:

10:00:

A Rozsdamaró zenekar vendégváró muzsikája – Főbejárat

11:00:

A Körös Táncegyüttes és az Üllési Csicsergők műsora – Skanzen/ Olvasókör

13:00-17:00:

Tanács Attila dinnyeszobrász bemutatója – Skanzen/ Szegedi tanya

13:00:

Dinnyeevő verseny – Skanzen/ Szegedi tanya

14:00:

Lovasbemutató – Lovas pálya

15:00:

A Körös Táncegyüttes és az Üllési Csicsergők műsora – Skanzen/ Olvasókör

16:00:

Délutáni dúdolók…„Verács és a lányok” – Skanzen/ Olvasókör

Egész nap:

Kalácssütés – Skanzen/Olvasókör Népi gyermekjátszó – Skanzen/ Szeged-Alsóvárosi Porta Rozsdamaró zenekar táncházi muzsikája- Skanzen/ Olvasókör Táncház Nagy Róbert „hoppmesterrel” – Skanzen/ Olvasókör Működő postahivatal a Községházában – Skanzen/ Községháza Lovas kocsizás – Emlékpark területe Dinnye kóstolás – Skanzen/Szegedi tanya X. századi tevékenységek: kézi orsózás; rokkázás – Nomád Park Íjásztatás – Nomád Park Nemezelés- Nomád Park „Puszták aranya” c. kiállítás – Látogatóközpont Magyarország történelme 3D-ben (filmvetítés) – Látogatóközpont Legyen Ön Árpád vezér! – Rotunda/ „Multimédiás játszótér” Készítse el saját birtokadományozó/köszöntő/házassági oklevelét! – Rotunda/ „Multimédiás játszótér” Keresse meg Gárdonyi Géza üzenetét! – Rotunda/ „Ilyet nem látott a Kárpát…” Álljon Ön is végvári katonának! – Rotunda/ „Vár állott, most kőhalom” A legkisebb a legnagyobb? – Rotunda/ „Kincsek a földből” A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Belépőjegyek:

A rendezvény napján a nyári nyitva tartásnak megfelelő belépőjegy árak érvényesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.