Kultúra

Felvonultak a néptáncosok + FOTÓK

Felvonultak a néptáncosok + FOTÓK

2017. július 7., péntek
Felvonultak a néptáncosok + FOTÓK
neptancfeszt031kf

Megkezdődött a Martin György Néptáncfesztivál. Pénteken és szombaton a belépés a folklórestekre ingyenes, de jegyigényléshez kötött.

Két év után újból megtartották az országos ismert néptáncfesztivált. Pénteken fél 6-tól a Széchenyi térről vonultak táncmenetben a résztvevők a Dugonics térre, a megnyitó helyszínére. A jubileum alkalmából újítanak a Martin György Néptáncfesztiválon, az ifjúsági korosztályt várják, mert „bennük megvan a kellő erő, de nem rutinból csinálják, mint az idősek”. Két folklór estet tartanak a Kisszínházban, egyet pénteken este 8 órától, egy másikat pedig szombaton hét órától. A belépés ingyenes, de jegyet igényelni kell az IH Rendezvényközpontban. A rendezvényen részt vesz a szegedi Délikert Táncegyüttes, a szentesi Jövőnkért, a Szeged Táncegyüttes, a Debreceni Népi Együttes Pulykakakas csoportja, a jászberényi Jártató Ifjúsági Táncegyüttes, a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Ifjúsági Csoportja, a deszki-szegedi Tiszavirág Néptáncegyüttes. A talpalávalót a szabadkai Juhász zenekar húzza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.