Kultúra

A 40 éves odesszai fiókkönyvtár fogadta a kreatív SM-eseket

A 40 éves odesszai fiókkönyvtár fogadta a kreatív SM-eseket

2017. június 22., csütörtök
A 40 éves odesszai fiókkönyvtár fogadta a kreatív SM-eseket
KFE_1060

Az évforduló alkalmából sclerosis multiplex betegséggel élők vettek részt ékszerkészítő workshopon, valamint két számítógépet is átadtak a fiókkönyvtárnak.

A Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületének tagjai vettek részt ma délután ékszerkészítő workshopon a 40 éves Odessza városrészi fiókkönyvtárban. A fizikai és mentális problémákat okozó SM betegséggel élők már nem először jöttek az épületbe, korábban két sikeres kiállításukat is bemutatták és bazárt is rendeztek. A jó kapcsolat, az ismeretség a fiókkönyvtár Alternatív Gyógymód Klubján alapul. „Újrahasznosított anyagokból készítenek ékszereket, dísztárgyakat ma délután” – mondta

Hegedűs Réka

könyvtáros. Textildarabokat, gyöngyöket és más anyagokat használtak fel munkájukhoz. Az alapanyagok egy részét ők hozták magukkal, a másik részét pedig a könyvtár és olvasói adták össze -, hat órakor pedig munkájuk eredményét hazavihették. Kreativitásukat mutatja, hogy korábban még bicikligumi belsőjéből is csináltak ékszert. Két számítógépet vett képviselői keretéből a könyvtárnak a körzet önkormányzati képviselője,

Kormos Tibor

(Együtt) a 40. évforduló alkalmából. Hosszú, de érdekes múltra tekint vissza az intézmény, az eltelt évtizedek alatt

Janikovszky Éva, Péter László, Lackfi Ján

os és

Süveges Gergő

is vett részt egy-egy fiókkönyvtári programon, idén is már több rendezvényt tartottak. A fejlődés azonban nem áll meg,

Novkovné Hevesi Andrea

, a könyvtár vezetője azt szeretné, ha egy olyan olvasóteret tudnának berendezni, amely bevonzza a tizen- és huszonéves korosztályt újból a fiókkönyvtárba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.