Kultúra

15. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat

15. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat

2017. június 13., kedd
15. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat
varjatekok_sajttaj004kf

Július 6-tól 30-ig várják koncertekkel, előadásokkal, kiegészítő programokkal a kicsiket és nagyokat a XV. Szegedi Várjátékokra. Koltai Róbert rendez, a Barátok közt és a Szomszédok szereplői játszanak.

Jubileumi évadját tartja a 2003-ban alapított Szegedi Várjátékok. Az évfordulóra változatos repertoárral készülnek, hogy az egész családot megszólíthassák. „Az első négy nap a gyerekeké” – fogalmazott Varga Bálint szervező, a Pinceszínház munkatársa. Az utóbbi másfél évtizedben bevált előadókból válogattak, így visszatér a tavaly sikeresen bemutatkozó Aranyszamár Színház. Fellép

Farkasházi Réka

a Tintanyulakkal – a színésznő és a vele fellépő zenészek tavaly elnyerték a Fonogram-díjat. Ingyenes kísérő programokkal is készülnek: lehet lovaskocsin utazni, s ugrálóvárban játszani. Ősbemutatóval is készülnek, a híres ’80-as évekbeli filmet, a „Gyerekrablás a Palánk utcában” című vígjátékot állítják színpadra. A zenés darab rendezője

Janik László

, zeneszerzője

Varga Bálint

. A szereplőválogatás jelenleg is zajlik, még nem tudni, hogy kikerül be a fiatal tehetségek közül. Annyi bizonyos: július 21-től 23-ig, majd 28-tól 30-ig hat előadást tartanak. Egy-egy könnyedebb és elgondolkodtatóbb darabot is megtekinthetnek a látogatók.

Koltai Róbert

rendezi meg

Bengt Ahlfros

Színházkomédiáját. A Jászai-díjas

Kertész Péter

mellett szerepel július 16-án a Szomszédok

Jutkája Ivancsics Ilona

és a másik hazai szappanoperából, a Barátok köztből

Ábrahám Edit

. Három nappal korábban Az ajtó című

Szabó Magda

-regény adaptációját mutatják be. Jegyek már kaphatóak - előadástól függően - 800 és 3500 forint közötti áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.